Wie kent hem niet Michael van Gerwen  ook wel genaamd Mighty Mike? Bijna iedereen die de naam hoort moet denken aan de professionele darter. Hij brak door toen hij op 1 januari 2014 als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship won, nadat hij daar een jaar eerder al de finale van haalde. Van Gerwen stond  op 16 februari dit jaar tegenover Jelle Klaassen. Voor de negtiende keer spelen de mannen een officiële wedstrijd tegen elkaar.  Natuurlijk gebeurenin die negentiende wedstrijd opvallende dingen en die heb ik voor u op een rijtje gezet.

Mighty Mike won de laatste acht wedstrijden van Klaassen. Het is opvallend dat de laatste zes ontmoetingen in de kwartfinale van een toernooi waren . En dus moest Klaassen steeds ten ondergaan tegen van Gerwen. Klaassen won de laatste keer van van Gerwen ruim twee jaar geleden. Tijdens het German Darts Championship (in de kwartfinale) werd het 6-5 voor The Cobra.

De meest spectaculaire wedstrijd tussen de beide mannen werd op 11 september 2016 gespeeld. Van Gerwen haalde toen een gemiddelde van 115,13 (met drie pijlen). Ook Klaasen gooide een geweldig  en kwam tot 107,11 (met drie pijlen). De mannen hadden er bovendien flink de vaart in. Na tien minuten en zeventien seconden zat het er alweer op.

Het is ook best opvallend, dat Klaasen de eerste zes wedstrijden tegen van Gerwen allemaal heeft gewonnen. Snelle Jelle begon zijn zegereeks in oktober 2007 en pas in maart 2013 kwam die tot een einde. Toen won Van Gerwen, tijdens de UK Masters, met 6-5 van Klaasen.

Van Gerwen en Klaasen hebben in een finale tegen elkaar gerspeeld. Dat was in februari 2015. Een spannende wedstrijd, gewonnen door 'MvG'. Hij won de wedstrijd met 6-5. Helaas zijn daar geen beelden van. Het ging om het UK Open-kwalificatietoernooi en daar waren geen camera's bij.

In de Premier League speelden de Brabantse darters nooit eerder tegen elkaar. Van Gerwen is bij de wedkantoren de absolute favoriet. Als hij de wedstrijd wint, valt er amper iets te verdienen. Gokken op Klaasen is lucratiever. Als je één Engelse pond inzet op een overwinning van The Cobra krijg je er vijftien terug. Ook een gelijkspel zou een aardig wat winst kunnen betekenen: één pond inzetten levert tien pond op.

    08-03-2017 00:00