Op donderdagavond 23 maart was de zevende speelronde van de Premier League Darts in Nederland. Michael van Gerwen heeft gewonnen van Phil Taylor, terwijl Jelle Klaasen heeft verloren van James Wade. De darters speelden in Ahoy voor duizenden supporters. 

Daar waar Van Gerwen moeite had de triples te gooien leidde Taylor ondanks dat hij klaagde over een wankele oche met 3-0. Van Gerwen toonde wilskracht en kwam bijna even snel terug tot 3-3. Van Gerwen was ontketend en Taylor, die bleef klagen over de oche, slaagde er niet in zijn gebruikelijke niveau te halen. De Nederlander benutte optimaal en pakte, zonder zelf groots te spelen, de overwinning. Michael van Gerwen genoot donderdagavond van de sfeer in Ahoy zei hij. Bij zijn opkomst had hij kippenvel over zijn hele lichaam. Maar er was ook irritatie aan de kant van van Gerwen, Taylor deed weinig goed in de ogen van Mighty Mike. Het was niet genoeg voor een zege, Van Gerwen won de wedstrijd met 7-4.

Operatie Klaasen

Voor Jelle Klaasen wordt het lastig een voortzetting te geven aan zijn avontuur in de Premier League. Hij verloor in de eerste partij van de avond van de Engelsman James Wade. Met nog drie speelronden te gaan is Klaasen de laatste in de tussenstand. De laatste twee van het klassement vallen na tien speelronden af.  Klaasen verteld dat elke worp die hij gooit zeer doet. Hij kan elke wedstrijd vier,vijf of zes legs voluit gooien en daarna merk hij dat zijn pols moe begint te worden. Klaasen heeft een arts bezocht en inmiddels  al drie keer een injectie in zijn pols gehad. Hij  moet acht weken rust houden, maar dat zit er niet in zegt Klaasen.  Als het binnen nu en twee maand niet over is, gaan ze hem opereren.  Klaasen wil niet lang wachten met het ondergaan van een operatie. Hij heeft maandag twee spuiten gehad, maar het doet nu echt zoveel pijn. Het is niet de moeite om nog 2,5 maand te wachten op een operatie, dat moet zo snel mogelijk gebeuren zegt Klaasen. Hij wil de ingreep nu doen.

    06-04-2017 00:00