De Belgische darter Kim Huybrechts gooide bij de World Cup of Darts in Frankfurt bijna Micheal van Gerwen uit de boeken, door het op één na hoogste gemiddelde te gooien. Hij gooide namelijk 121,97 gemiddeld, dit was bijna gelijk aan het huidige record van Micheal van Gerwen.

Kim Huybrechts won met 4-1 tegen de darter uit Singapore Paul Lim (63 jaar). Kim kwam goed op gang en zijn gemiddelde was zeer hoog. Het was ook al gauw afgelopen met Lim, hij heeft slechts alleen de 3e set gewonnen en de rest is allemaal aan hem voorbijgegaan. Toch speelde Lim ook niet slecht en eindigde hij met een gemiddelde van 100,4.

Huybrechts begon sterk en zette flink door, helaas was de darter net niet in staat om het gemiddelde van Micheal van Gerwen te verslaan. Hij kwam anderhalf punt te kort om de Nederlander met zijn record te passeren. Het record blijft dus in handen van Micheal van Gerwen met een gemiddelde van 123,40 wat hij behaalde bij de Premier League 2016 tegen Michael Smith. Huyvrechts heeft misschien niet het record te pakken, maar heeft zeker het op één na hoogste gemiddelde te pakken en dat is ook een titel waar je trots op kan zijn.

Het bijna record vond plaats in de kwart finale van de World Cup of Darts en zo werden de gebroeders Huybrechts geplaatst voor de halve finale, deze hebben ze helaas verloren tegen Wales met 2-0. De finale zelf werd gespeeld tussen Wales en Nederland. Nederland kwam sterk uit de finale en had gewonnen met een eindstand van 3-1. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zich nu voor de 2e keer bewezen op de World Cup of Darts door te winnen. De vorige keer dat zij wonnen was in 2014.

    26-06-2017 00:00