Een goede week voor de Nederlandse darters, in totaal hebben tot nu toe twaalf Nederlanders zich weten te plaatsen voor de UK Open Qualifiers. De twaalf namen zijn: Michael van Gerwen, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Jelle Klaassen, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, en Geert Nentjes. Op het moment van schrijven hebben inmiddels 96 darters zich weten te plaatsen voor de UK Open.

Straf voor Adrian Lewis bekend

Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, het akkefietje tussen Adrian Lewis en Jose Perales. Hierin werd Lewis zo gefrustreerd dat hij dit begon te uiten op Pareles. Onacceptabel vinden de bonden en de Darts Regulation Authority. Lewis zelf is er ook van geschrokken en meldt het volgende:

“Ik betreur het ten zeerste dat mijn frustraties de overhand hebben gekregen toen ik voelde dat mijn tegenstander me probeerde uit te dagen. Ik realiseer me nu dat ik eventuele problemen had moeten melden bij de toernooileiders in plaats van Jose Antonio Justicia Perales na de wedstrijd te confronteren. (…) Ik wil mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden aan de PDC, de sponsor van het evenement Coral, mijn eigen sponsoren die ik bedank voor hun loyaliteit en steun, mijn manager, dartfans en ten slotte mijn familie. Ik wil graag iedereen danken voor alle vriendelijke berichten die vanuit de hele wereld naar mij zijn gestuurd. Nu wil ik dit allemaal achter me laten en me concentreren op het darten en proberen de weg terug te vinden naar de top.”

Na het incident werd Adrian Lewis meteen geschorst. Inmiddels dart Lewis weer en als hij zichzelf de aankomende zes maanden onder controle houdt volgt er geen schorsing. Gaat de Engelse darter wel de fout in, dan kan hij een schorsing van drie maanden en een boete van 3000 pond verwachten.

    13-02-2018 00:00